Almenys 13 persones van morir i 53 van resultar ferides ahir en un atemptat suïcida perpetrat per dues dones, que es van fer explotar en un mercat de Biu, al nord-est de Nigèria, on el grup terrorista Boko Haram ha intensificat la seva campanya de terror, segons van informar fonts policials.

Les atacants, sospitoses de pertànyer a la milícia gihadista, van atacar el principal mercat de la ciutat al voltant de tres quarts de dotze del migdia al sud-oest de Maiduguri, capital de l'estat de Borno i focus de la insurgència de Boko Haram, segons va ha informar el portaveu de la Policia, Victor Isuku, en un comunicat. «Fins ara, s'ha confirmat la mort d'un total de 13 persones, sense comptar les dues terroristes suïcides», va afirmar Isuku. Una de les atacants va detonar l'explosiu dins el mercat, mentre que l'altra ho va fer fora de la plaça del mercat, va especificar la policia. Fins ahir ningú havia reclamat l'autoria de l'atac, però el «modus operandi» apunta al grup nigerià Boko Haram.

L'atemptat mortal va tenir lloc només un dia després que un presumpte membre del grup terrorista assassinés a cops de matxet a dos nens i en ferís un altre i un professor en un centre d'educació primària, també a Borno. A més, la setmana passada, almenys 50 persones van morir en un altre atemptat suïcida en una mesquita, també al nord-est del país, a la regió d'Adamawa. Nigèria ha vist incrementat el nombre d'atacs suïcides en els últims mesos, tot i que els terroristes han estat objectiu d'operacions fetes per les forces de seguretat.