Unes 800.000 persones pateixen les inundacions que van començar a principis de la setmana passada i que afecten ja deu províncies del sud de Tailàndia, mentre les condicions són crítiques a quatre districtes de Songkhla, la província amb major nombre de damnificats.

Les inundacions han causat almenys sis morts: dos a Songkhla, dos a Pattani, una a Yala i un altre Trang. Es tracta d'una infermera de 39 anys, mare de dos fills, que va morir a la matinada de divendres quan es dirigia a la feina a l'hospital i el seu vehicle va ser arrossegat per una riuada. Els districtes en condicions crítiques són els de Krasae Sin, Ranot, Sathing Phra i Singha Nakhon, que es troben al costat del llac Songkhla.

Les autoritats treballen per reduir el nivell de l'aigua del llac abocant aigua al golf de Tailàndia i calculen que, si el temps no ajuda, les inundacions a la zona poden durar fins a un mes.

Altres equips, en els quals col·laboren soldats, s'ocupen d'operacions de recerca i rescat, d'habilitar centres d'acollida, de distribuir aliments i roba i de proporcionar serveis sanitaris.