La plataforma 'Hablamos Español' va engegar divendres una campanya de recollida de signatures per portar al Congrés una iniciativa legislativa popular per aconseguir una llei que "torni" el castellà "als edificis oficials, als documents, a les campanyes i a la cultura de les comunitats amb dues llengües oficials".

Es tracta d'una proposició de llei contrària a la immersió lingüística que va ser admesa al Congrés a l'octubre i que haurà d'aconseguir 500.000 firmes perquè sigui debatuda a la cambra baixa, segons han detallat els seus impulsors a través d'un comunicat. En un sol dia, a la Puerta del Sol de Madrid, 'Hablamos Español' va recollir més de 30.000 signatures i 516 persones es van inscriure com a fedatàries per recollir més firmes en altres punts del territori.

Davant el gran nombre de signatures recollides entres les 10 del matí i les 10 de la nit de divendres a Madrid, la presidenta de la plataforma 'Hablamos Español', Gloria Lago, ha assegurat que "els espanyols, cada vegada més, estan conscienciats del problema lingüístic que existeix en moltes comunitats".

Barcelona, pròxima parada

De fet, Lago ha explicat, a través d'un comunicat, que la pròxima ciutat en rebre l'associació serà Barcelona. La presidenta de la plataforma espera arribar "al cor de molts espanyols" perquè, segon ella, es tracta "d'un problema de drets civils, amb grans implicacions afectives, i que afecta l'educació dels nostres fills, a la nostra llibertat, al nostre país".

Segons el comunicat d''Hablamos Español' la proposta de llei té com a objectiu "garantir que els nens d'Espanya podran estudiar en espanyol, si així ho desitgen, i que els hispanoparlants de totes les comunitats autònomes tinguin els mateixos drets lingüístics".