Les autoritats holandeses van desallotjar la zona comercial de l'aeroport de Schiphol a Amsterdam després que la policia militar disparés contra un desconegut que amenaçava els passatgers amb un ganivet. La policia militar va assegurar en una nota que descarta que «l'home tingués motius terroristes» amb la seva agressió, i va afegir que realment «encara no està clar què pretenia» ni a qui amenaçava concretament amb el ganivet.

Un portaveu de l'aeroport de Schipol va assenyalar que la zona comercial Plaza, que es troba abans del control de passaports, va ser acordonada i desallotjada, encara que va ser reoberta poc després de la detenció de l'agressor.

La policia militar va acabar obrint foc contra aquest individu, que amenaçava els usuaris amb un ganivet, i el va ferir en una cama, després del que va poder ser detingut i conduït a un centre hospitalari.

L'estació de ferrocarril de Schiphol es va mantenir tancada durant gairebé una hora per raons de seguretat, de manera que els trens es van aturar a les estacions següents, segons la companyia de trens NS.

Tornada a la normalitat

Hores després de l'incident, l'aeroport funcionava amb normalitat, encara que romania tancada la zona on es va produir l'incident, segons va confirmar la policia militar. El Departament Nacional d'Investigació Criminal realitza les indagacions sobre l'incident sota la direcció de la Fiscalia nacional i es troba a l'espera de poder interrogar l'agressor quan sigui donat d'alta de l'hospital on ha esat ingressat.