Juan Lladró, el més gran dels tres germans fundadors de l'empresa valenciana dedicada a les peces de ceràmica i porcellana decorativa, ha mort als 91 anys d'edat. L'empresari va posar en marxa el seu primer taller de ceràmica als 25 anys a la seva localitat natal, Almàssera, treballant en un petit forn morú al pati del darrere de la casa familiar.

El creixement dels encàrrecs i el reconeixement dels seus treballs van donar origen a una gran empresa en menys d'una dècada, que es va instal·lar a la veïna localitat de Tavernes Blanques i que en els anys 60 i 70 del passat segle va iniciar una expansió internacional que va portar la firma Lladró als cinc continents, amb filials a Estats Units, Canadà, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Regne Unit, Japó, Hong Kong, Singapur o Austràlia. L'empresa disposa, des de 1988, d'un museu i galeria a Nova York, i nombroses peces seves s'exposen a museus de tot el món.

A més, amb el pas dels anys, els tres germans van convertir les seves instal·lacions a Tavernes Blanques, conegudes com La Ciutat de la Porcellana, en seu d'una excepcional col·lecció pictòrica (oberta al públic fins l'any passat) que inclou quadres de Sorolla, el Greco i Zurbarán.

Durant la seva trajectòria laboral, el valencià va formar part de consells d'administració com el d'Antena 3, entitats bancàries i cambres. Va ser guardonat el 1992 amb el premi empresari de l'any.