El tren que va descarrillar dilluns a DuPont i va caure sobre una autopista a l'estat de Washington, al nord-oest dels Estats Units, circulava a 128,7 quilòmetres per hora en una zona on havia d'anar a 48,2, segons dades oficials. La portaveu de la Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB), Bella Dinh-Tsar, va assenyalar en una roda de premsa que les dades van ser obtingudes de la caixa negra de la locomotora del comboi i que en el sinistre van perdre la vida almenys tres persones i una desena van resultar ferides quan viatjava entre Seattle i Portland.

En l'aparatós accident tretze dels catorze vagons del tren 501 van descarrilar durant el viatge inaugural i alguns van acabar a l'autopista I-5, que en aquells moments es trobava en plena hora punta.

Hores després de l'accident, la Policia Estatal de Washington va informar d'almenys tres morts entre les 77 persones que viatjaven en el comboi, mentre que una desena van ser enviades a hospitals per a ser ateses, segons el rotatiu Seattle Times, que va citar fonts dels serveis sanitaris.

El sinistre va tenir lloc als voltants de la localitat de DuPont, situada a 80 quilòmetres al sud de Seattle, i un dels vagons, fabricats per l'empresa espanyola Talgo, va quedar suspès entre el pont i la carretera.

Cotxes accidentats

Diversos automòbils van col·lisionar pel descarrilament del tren, circumstància que va provocar ferits entre els conductors i passatgers dels cotxes però no víctimes mortals.

El servei ferroviari Amtrak va informar que al tren 501, que feia el trajecte inaugural de la nova ruta i que havia sortit a les sis del matí des de Seattle cap a Portland, viatjaven 77 passatgers i set empleats de la companyia de transport.

La nova ruta forma part d'un programa per millorar i accelerar les comunicacions a la zona que, en conjunt, va costar 800 milions de dòlars, segons les dades que van ser ofertes pel Departament de Transport de l'estat de Washington.