El president del Govern, Mariano Rajoy, va agrair als militars espanyols a l'exterior la seva tasca en aquestes dates nadalenques complint amb el seu deure de protegir els ciutadans dins i fora de les fronteres de l'Estat i els va dir que són «la millor versió d'Espanya».

Rajoy, al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va mantenir una videoconferència des del departament de Seguretat Nacional del gabinet de la Presidència del Govern amb els comandaments de les missions militars espanyoles a l'exterior per felicitar les festes nadalenques als diversos contingents.

Com ja és tradició, el president del Govern va escoltar la salutació dels comandaments de cada missió, als quals va transmetre el reconeixement del seu treball, amb el qual han aconseguit aquest any «negar espais a la barbàrie terrorista i el tràfic d'éssers humans i construir ponts amb altres cultures a les quals se'ns volia enfrontar». Rajoy va parlar amb els militars desplaçats al Líban, l'Iraq, Bagdad, Kabul, Mali, Turquia, Dakar, Djibouti, Sicília, Letònia, República Centreafricana, Somàlia, Colòmbia i Bòsnia.