A Banda Aceh, «zona zero» del tsunami de 2004, ningú oblida el tràgic succés, però encara menys els veïns del barri de Lampulo, on les onades van arrossegar un vaixell on es van refugiar desenes de persones que van aconseguir salvar així la vida. L'embarcació continua sobre les teulades de les cases, com a símbol alhora de la salvació i la tragèdia.

En el tretzè aniversari del desastre que va acabar amb la vida d'almenys 280.000 persones a diversos països banyats per l'Índic, a la província indonèsia d'Aceh, on es calcula que hi va haver unes 167.000 víctimes mortals, es van organitzar pregàries i visites als cementiris.

A Lampulo, un vaixell pesquer va servir perquè 59 persones sobrevisquessin en pujar-hi, després que el mar l'arrossegués més d'un quilòmetre terra endins fins a quedar encallat sobre les cases aquell 26 de desembre.

Una de les veïnes que té una botiga davant del pesquer, Fauziah Basyariah, recorda l'arribada del sisme, les onades successives que van aconseguir els 30 metres d'alt i l'aparició miraculosa del vaixell, l'únic que s'ha mantingut com a monument i atracció turística dels prop de 15 que van encallar al barri.