La titular del Jutjat d'Instrucció nº3 de Ribeira, en funcions de guàrdia, ha decretat la presó incomunicada i provisional per a José Enrique Abuín, El Chicle, com a sospitós d'haver acabat amb la vida de Diana Quer i l'intent de raptar el passat el dilluns d'una jove a Boiro.

La jutge ha acordat la seva ingrés en presó per comprendre que existeix risc de fugida i reiteració delictiva, així com per evitar l'ocultació, alteració o destrucció de proves. L'investigat, que s'ha acollit al seu dret a no declarar, té antecedents judicials contra la seguretat vial i contra la salut pública.

Se li investiga per un delicte d'arrest il·legal i un homicidi dolós en el cas de Diana Quer. Tot això, indica el jutge, "amb la provisionalitat pròpia del moment processal" i sense perjudici que l'avanç de la investigació pugui permetre altres qualificacions més greus, com la de assassinat.

La incomunicació s'adopta a petició del Ministeri fiscal a causa de l'elevat risc de destrucció de proves per part del investigat, i en particular, que pretén influir en la declaració dels testimonis dels fets, el que podria frustrar el bon fi de la investigació ".

Pel que fa al cadàver trobat, el report preliminar de l'autòpsia indica que es tracta d'una dona probablement entre 18 i 20 anys, de cabell llarg i fosc. La causa de la mort es troba "a estudi", no s'han trobat signes de violència però sí indicis clars de criminalitat.