Un atacant suïcida s'ha immolat aquest dijous prop d'un grup de policies i manifestants a Kabul, matant almenys 11 persones i ferint 25 més, segons han indicat diversos funcionaris, en l'últim episodi violent que ha sacsejat la capital afganesa.

De moment, ningú ha reivindicat l'atemptat, que ha succeït durant una manifestació convocada en protesta per la mort d'un comerciant durant una operació policial contra traficants d'alcohol i de drogues, ha explicat un responsable que ha demanat l'anonimat.

"Un atacant suïcida ha fet esclatar la seva càrrega (...) a prop de diversos policies que estaven protegint una manifestació", ha declarat per la seva part a l'AFP un portaveu del ministeri de l'Interior, Nasrat Rahimi.

Un altre portaveu, el del ministeri de Salut afganès, Wahid Majroh, ha indicat a l'AFP que s'havien traslladat 11 cadàvers a hospitals, juntament amb 25 ferits, encara que ha afegit que el balanç podria augmentar.

El portaveu de la policia de Kabul, Basir Mujahid, ha indicat que el suïcida havia apuntat contra agents de la policia, cinc dels qualsha perdut la vida i altres 11 han resultat ferits.

"Ha detonat la seva armilla molt a prop de la policia, que tractava de frenar el pas dels manifestants",ha dit Mujahid a l'AFP.