Les autoritats de Mèxic han obert una investigació contra més d'un centenar d'agents de la Policia en relació amb la desaparició de tres joves i la mort de dos d'ells a l'estat de Guerrero, al sud del país. Els joves van ser detinguts el 31 de desembre per presumptes agents a la localitat de Chilpancingo, la capital de l'estat. Posteriorment dos d'ells van ser trobats esquarterats dins de diverses bosses de plàstic a prop d'un centre turístic d'Acapulco. Un policia ha assenyalat que el tercer dels joves va ser arrestat pels agents quan anava conduint, però matisa que es desconeix a on va ser traslladat.

Segons la versió oficial, els dos joves que van ser assassinats havien estat posats en llibertat per les forces de seguretat després que aquests paguessin una multa imposada per haver causat una sèrie de disturbis.

Guerrero compta amb un ampli historial de violència. El 2014, 43 normalistes van desaparèixer en la matinada del 26 al 27 de setembre quan viatjaven en quatre autobusos des d'Ayotzinapa fins a Iguala per recaptar fons per poder anar a la commemoració de la matança de Tlatelolco, segons recull la versió oficial.

L'estat és un dels més perillosos de Mèxic, segons les dades del Sistema Nacional de Seguretat Pública, amb la major taxa d'assassinats de tot el país.