Les autoritats xineses van admetre que el petrolier de bandera panamenya que continua cremant davant les seves costes després de xocar dissabte amb un vaixell de càrrega de Hong Kong podria explotar i enfonsar-se, agreujant el temor que aquest succés provoqui una greu catàstrofe mediambiental, ja que el vaixell accidentat transportava prop d'un milió de barrils de combustible lleuger.

El navili panameny traslladava la seva càrrega des de l'Iran en direcció a Corea del Sud. La col·lisió va provocar un violent incendi a l'embarcació que no ha pogut ser extingit i la desaparició dels seus 32 tripulants, 30 d'ells iranians i dos ciutadans de Bangladesh. Els equips de rescat van confirmar durant la jornada que van trobar el cos d'un dels membres de la tripulació.

La televisió local va emetre unes espectaculars imatges de la nau en flames i la ingent fumera que està desprenent al seu entorn. Aquesta gravació permetia veure una flota de vaixells llançant aigua sobre l'embarcació. «Ara mateix el petrolier està surant i segueix cremant. Hi ha una taca de petroli i estem reforçant l'operació de rescat», va assenyalar un portaveu xinès.

Segons Lu Kang, del ministeri d'Afers Exteriors de Pequín, l'operatiu destinat a sufocar el foc i la recerca dels mariners s'està veient entorpit per «les condicions del mar». «Estem intentat veure com podem evitar qualsevol catàstrofe», va afegir el funcionari d'Exteriors.