L'expilot del Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminalístiques (Cicpc) Óscar Pérez, que l'any passat va atacar des d'un helicòpter diverses institucions de Veneçuela, va morir dilluns durant l'operatiu llançat contra la seva cèl·lula, segons el Govern de Nicolás Maduro. Pérez estava en crida i cerca per càrrecs de terrorisme des que el 27 de juny va robar un helicòpter i armament del Cicpc i va atacar la seu de Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) i el Ministeri d'Interior, Justícia i Pau, entre d'altres «crims atroços», segons una nota oficial.

Des de llavors, havia emès breus comunicats a les xarxes socials avalant qualsevol acció contra el Govern de Nicolás Maduro. En el seu últim cop, el 18 de desembre, va robar armes de la caserna de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) de San Pedro de los Altos.

Les forces de seguretat van llançar la matinada de dilluns un operatiu a la zona del Junquito, a Caracas, per detenir Pérez, del qual el mateix expilot va informar a través de les xarxes socials. «Veneçuela, no volen que ens entreguem. Literalment ens volen assassinar, ens ho acaben de dir», va denunciar en un vídeo.

Vuit persones van morir en l'operatiu, entre elles dos membres de la Policia Nacional Bolivariana (PNB). Segons la versió de Caracas, els agents van intentar entaular una «negociació», però el grup va iniciar «de manera malintencionada» un enfrontament armat. També van resultar ferits vuit agents, mentre que les forces de seguretat van detenir un total de sis sospitosos que seran processats per delictes que encara no han transcendit.

El chavisme havia acusat Pérez i els seus seguidors de planejar un seguit d'actes «terroristes» entre els quals hi hauria la detonació de cotxes bomba a llocs públics. Es va donar per desmantellada «una perillosa cèl·lula» responsable de diversos atacs.