Iñaki Urdangarin va celebrar dilluns el seu 50è aniversari en un restaurant de Ginebra amb la Infanta Cristina i els seus quatre fills. Havia transcendit que la reina Sofia, que mai ha amagat el seu suport a la infanta Cristina i als seus nets des que va esclatar l'escàndol Nóos, havia viatjat a Suïssa per celebrar aquest aniversari al costat del seu gendre. També s'havia dit que s'hauria unit a la celebració la infanta Elena, que va passar el Cap d'Any a Vitòria amb la seva germana, a la qual està molt unida, i el clan Urdangarin. El que ningú s'imaginava és que, segons La Razón, el mateix Joan Carles va agafar un avió per anar a l'aniversari del seu gendre, amb qui, segons versió oficiosa, la seva relació estava totalment trencada.

Això va semblar demostrar-se en el 80è aniversari del Monarca emèrit, el passat 5 de gener, en què els exducs de Palma i els seus fills van ser els grans absents del multitudinari dinar que va reunir a la Zarzuela a prop de 70 parents del rei Joan Carles. No van faltar a l'esdeveniment els Reis Felip i Letizia amb les seves filles, Elionor i Sofia, ni tampoc la Infanta Elena amb Froilan i Victòria Frederica.

Es va dir que la raó de l'absència de la Infanta Cristina i els seus fills havia estat el veto que Zarzuela va imposar a l'exduc de Palma. En aquelles mateixes dates, Iñaki es trobava de vacances amb la infanta Cristina i els seus fills a Roma, on van acudir a la missa d'Epifania que va oferir el Papa Francesc a la basílica de Sant Pere, en la qual, protocol·làriament, van ser tractats com a prínceps, ja que van ocupar el lloc reservat a personalitats a primera fila del temple.

Cal recordar que en aquest moment l'exduc de Palma està pendent que es resolgui el recurs que va interposar davant el Tribunal Suprem a la seva condemna de sis anys i tres mesos de presó pels seus tripijocs en el cas Nóos. La previsió és que el recurs es resolgui aquesta primavera, i atès que la Fiscalia demana augmentar la pena fins als 10 anys de presó, el de dilluns podria haver estat amb força probabilitat el seu últim aniversari en llibertat.