El president francès, Emmanuel Macron, va en la seva primera visita oficial al Regne Unit que «hi ha dues coses que no podrà canviar el Brexit: la nostra història i la nostra geografia». «El Brexit és una decisió presa pel Regne Unit que respecto, tot i que la lamento», va assegurar el president francès durant la roda de premsa posterior a la seva reunió amb, la primera ministra britànica, Theresa May.

«La sortida de la UE no ha estat el principal focus de la nostra conversa. I espero que les negociacions no afectin la nostra relació, que no només té una base geogràfica, sinó que està basada en forts vincles humans», va assenyalar Macron.

El president francès i la primera ministra britànica van passar revista a les tropes a l'Acadèmia Militar de Sandhurst, on es va celebrar la trenta-cinquena cimera anglo-francesa, centrada aquesta vegada en matèria de seguretat i d'immigració, amb el Brexit com a inevitable teló de de fons. Els dos governs van anunciar la creació d'un consell ministerial conjunt de defensa i la signatura d'un nou tractat d'immigració.