Uns comentaris racistes de Jo Marney, la xicota del líder del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP), Henry Bolton, han desencadenat una crisi en la formació euròfoba per la negativa a dimitir de Bolton i la possibilitat que el fundador del partit, Nigel Farage, vulgui tornar a assumir les regnes.

El UKIP, que va ser un dels principals impulsors de la celebració del referèndum sobre el Brexit, s'ha vist embolicat en la polèmica després que diumenge es coneguessin uns comentaris racistes de la parella de Bolton dirigits a Meghan Markle, l'actriu promesa del príncep Enric.

Des que Farage va abandonar el lideratge de la seva formació per la victòria del Brexit en el referèndum, l'UKIP ha anat sumant problemes en un moment en què els dos grans partits, els laboristes i els conservadors, han assumit la política en favor de la sortida de la UE. En els seus missatges de telèfon mòbil, Jo Marney va definir Markle com una «tonteta plebea» el «germen» de la qual «corromprà» la Família Reial.