L'excap de l'Exèrcit Sami Anan, l'últim rival considerat com una potencial amenaça per a la reelecció del president egipci Abdul-Fatah al Sisi, va ser detingut i va suspendre la seva campanya després que l'Exèrcit l'hagi acusat de violar la llei en presentar-se al càrrec sense permís. Anan, que va anunciar la seva candidatura la setmana passada, va ser traslladat a l'oficina del fiscal militar al Caire, segons van informar el seu fill i un dels seus advocats, que l'estaven esperant fora de l'edifici.

Prèviament, l'Exèrcit havia publicat un comunicat, llegit a la televisió estatal, en què deixava clar que «les Forces Armades no igoraran les flagrants violacions legals que ha comès Anan, que suposen una greu violació de les lleis del servei militar».

Segons l'Exèrcit, Anan va anunciar la seva candidatura «sense comptar amb el permís de les Forces Armades ni fer els passos necessaris per donar per acabat el seu servei». Els antics oficials han d'acabar el seu servei i rebre permís de l'estament militar abans de poder optar a un càrrec.