L'advocat d'Ángel Luis V.J., un guàrdia civil acusat de fer fora de la carretera el cotxe d'un ciutadà marroquí i disparar-li 17 trets fins a la seva mort, va defensar que el seu client va actuar així perquè «pensava que es tractava d'un perillós terrorista islamista que es disposava a atemptar».

Així ho assegura en el seu escrit de defensa el lletrat de l'agent de la Guàrdia Civil, llegit a la primera sessió del judici a l'Audiència Provincial de Madrid, que es va limitar a les al·legacions i a la lectura de les conclusions prèvies de la fiscal, l'acusació particular, l'Advocacia de l'Estat i la pròpia defensa de l'acusat. Avui es durà a terme l'interrogatori d'Ángel Luis V.J.

«Estava convençut que era un perillós terrorista islamista, va entrar en pànic i li va disparar un tret a la templa perquè va pensar que s'immolaria», relata en les seves conclusions prèvies el lletrat defensor.

Sempre d'acord amb aquest escrit, el germà de l'acusat, «que també era guàrdia civil i al qual idolatrava», va morir cinc anys abans. A més, una setmana abans dels fets es va separar la seva parella i se'n va anar a dormir a casa del seu germà. «Tots els records en el seu habitatge i aquest trencament li van produir deliris», apunta.

A això caldria afegir-li el consum «habitual» d'haixix i la «sensació greu de l'amenaça pel terrorisme islàmic a Europa». «L'acusat pensava que estava triat per avortar un atemptat fruit de totes les seves circumstàncies», recull l'escrit.