Agents de la Policia Nacional van alliberar 12 dones d'origen nigerià que eren prostituïdes i violades per quatre grups de proxenetes a Bilbao i Benidorm. Les víctimes, que havien viatjat enganyades fins a Espanya, havien de saldar un deute de 30.000 euros que augmentava en 5.000 euros davant de qualsevol retard en els pagaments que havien de realitzar cada setmana, sota l'amenaça també de rituals de vodú.

L'organització estava fortament establerta a Nigèria, el Marroc, Líbia, Itàlia, Bèlgica, Noruega i Espanya. Les quatre organitzacions compartien un únic entramat per al trasllat de les dones des de Nigèria fins a Europa i una dona dedicada exclusivament al blanqueig dels diners obtinguts il·lícitament. Han estat detingudes un total de 14 persones a Bilbao (9), Alacant (4) i a la localitat navarresa de Tudela.

Les investigacions es van iniciar el 2015 gràcies a la cooperació policial internacional. La Policia Federal de Brussel·les (Bèlgica) va identificar una dona que va manifestar ser víctima de tràfic d'éssers humans després de ser captada a Nigèria i prostituïda a Europa per saldar el deute contret amb l'organització.

La informació va arribar fins als agents especialitzats a Espanya i, després de diverses gestions, van constatar que l'estructura criminal es componia de quatre organitzacions diferents dedicades a l'explotació sexual. Cadascuna d'elles tenia al capdavant una dona de nacionalitat nigeriana, si bé compartien un únic entramat.