El Cos de Bombers de la ciutat de Miryang, al sud-est de Corea del Sud, va informar que almenys 41 persones van morir i més de 70 van resultar ferides a causa d'un incendi declarat en un hospital de la localitat. El foc s'hauria originat cap a dos quarts de vuit del matí hora local en una de les sales d'emergència de la primera planta de l'edifici central de l'Hospital Sejong de la ciutat, a uns 386 quilómetres de Seül, la capital del país. Les víctimes hauríen perdut la vida com a conseqüència del fum, segons van explicar diversos bombers, que van asseverar que almenys nou ferits es troben en estat greu.

Les autoritats van assenyalar que els bombers van aconseguir sufocar les flames després d'aproximadament una hora i 40 minuts de feina a lloc dels fets. Un total de 111 pacients del centre van haver de ser traslladats a sis hospitals de la zona. Paral·lelament, 94 ancians d'un asil proper també van haver de ser evacuats. Els equips de rescat treballaven a l'hora de tancar aquesta edició a la zona, on s'estima que queda encara un centenar de persones atrapades dins de de l'hospital.

El president sud-coreà, Moon Jae-in, va convocar una reunió d'emergència amb el seu equip d'assessors després de conèixer el succés i va instar les autoritats a identificar com més aviat millor i de manera eficient els morts per evitar generar confusió a les famílies afectades, segons un comunicat enviat als mitjans.

Moon també va transmetre el seu condol per les víctimes mortals i va ordenar una investigació exhaustiva del succés «per establir mesures necessàries que evitin que es repeteixi un incendi d'aquestes característiques».

El succés d'ahir es va produir poques setmanes després que un incendi en un gimnàs de la ciutat sud-coreana de Jecheon (centre del país) deixés 29 morts i 36 ferits el passat mes de desembre, un succés que encara es troba sota investigació.