Una portaveu de la Delegació del Govern a Melilla ha confirmat que el Vaixell Sorolla, després de sortir del port de la ciutat aquest dissabte a les 15.30 hores, va albirar a 4/5 milles de navegació a aproximadament una vintena de cossos flotant al mar.

Segons la font esmentada, la tripulació va donar avís a Salvament Marítim i es va activar el protocol d'actuació amb la participació dels Grups d'Especialistes en Activitats Aquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil Melilla.

Un cop allà van cooperar amb patrulleres marroquins que igualment van acudir al lloc dels fets en tractar-se d'aigües de la seva competència. "De fet el Marroc es fa càrrec dels cossos", ha precisat la portaveu governamental.

Els corrents i l'estat de la mar van determinar que s'havia de rastrejar una àmplia zona. Els GEAS van cooperar en la localització dels cossos en un dispositiu que es va allargar fins entrada la nit.

L'esmentada font ha subratllat finalment que de retorn a Melilla les dues embarcacions GEAS participants en el dispositiu, els agents espanyols van trobar un altre cos, també subsaharià, que els mateixos GEAS van extreure de la mar i van traslladar a Melilla.

La portaveu governamental no ha pogut precisar si es tractava d'una pastera naufragada i el temps que podrien portar els cadàvers al mar.