La cancellera alemanya, Angela Merkel, va admetre, abans de la ronda final de les converses amb els socialdemòcrates per formar una coalició de govern, que totes les parts han de fer concessions. «Tots i cadascun de nosaltres encara hem d'adoptar compromisos dolorosos. Jo estic preparada per fer-ho si podem estar segurs que al final els avantatges superaran els desavantatges», va assenyalar Merkel.

La cancellera va defensar que és important que el nou govern creï les condicions perquè els alemanys «puguin seguir vivint demà de forma pròspera i segura en un sentit ampli». Merkel va identificar com els tres punts de fricció entre els conservadors que ella lidera i els socialdemòcrates la sanitat, el mercat laboral i «la fiabilitat internacional».

La Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel, la seva facció germana bavaresa, la CSU, i l'SPD continuen les negociacions, després que diumenge passat se superés el termini inicial que s'havien donat per segellar un acord que permeti reeditar la gran coalició.

Després de la trobada mantinguda dilluns a la seu de l'SPD, la cita d'ahir va ser a la seu de la CDU. El líder de l'SPD, Martin Schulz, es va mostrar optimista a la seva arribada. «Tinc bones raons per assumir que acabarem, espero que en un esperit positiu, amb un bon resultat per al nostre país», va confiar.

Els tres partits van aconseguir arribar a acords en nombroses àrees entre diumenge i dilluns.