Els inversors nord-americans van de sobresalt en sobresalt des de fa una setmana. La volatilitat va tornar a apoderar-se ahir de Wall Street , en part per la por a un canvi de tendència de la inflació -actualment en nivells molt baixos-- i la seva incidència sobre els bons davant la potencial pujada dels tipus d'interès. El Dow Jones Industrial es va deixar al tancament del mercat 1.000 punts, un 4,15% respecte l'obertura fins a perdre la cota dels 24.000 punts i situar-se en els 23.860.

Aquesta caiguda se suma a la històrica de dilluns (va perdre més de 1.100 punts) i de divendres de la setmana passada, que conjuntament van suposar una caiguda de més de 1.800 punts de l'índex industrial. En els últims cinc dies, el Dow Jones ha baixat un 8,9%.

Ahir, tots els seus valors estaven en números vermells. Entre les companyies que van registrar majors pèrdues van estar American Express, que va perdre un 5,63%, i Intel, que es va deixar un 5,42%. L'índex S&P 500 també va retrocedir i al final de la jornada va perdre un 3,75%, quedant per sota dels 2.581 punts. I en color vermell es va situar també el tecnològic Nasdaq, que va caure de mitjana un 3,9%.