El Senat dels Estats Units va aprovar a primera hora del matí de divendres l'acord aconseguit entre republicans i demòcrates sobre els pressupostos poc després de l'inici d'un nou tancament de Govern.

L'acord serà presentat ara davant la Cambra de Representants i, en cas que sigui igualment aprovat, passarà a les mans del president, Donald Trump, per a la seva ratificació.

La votació es va celebrar després que el Senat ajornés les seves sessions fins a les 00.01 hores (les 6.01 hores en l'Espanya peninsular) davant la falta d'acord. Els pressupostos expiraven a mitjanit, forçant el tancament de Govern.

De moment es desconeix si els tràmits conclouran abans de l'inici de la jornada laboral. L'Executiu nord-americà va notificar als funcionaris que comprovin si han d'acudir als seus llocs de treball.

L'ajornament de la votació en el Senat va tenir lloc a causa de l'oposició de Rand Paul, qui es va mostrar molt crític amb l'augment de les despeses del Govern.

Els partits Republicà i Demòcrata en el Senat van arribar el dimecres a un acord sobre el sostre de despesa pública que contempla una injecció de 300.000 milions de dòlars durant els dos anys vinents, la qual cosa acabaria amb l'amenaça de tancament governamental que s'ha repetit cíclicament des del passat estiu.

El Govern federal es va quedar sense fons per als serveis essencials al gener, la qual cosa va derivar en una paràlisi de tres dies.