L'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados va situar l'actual presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, al nucli de poder del partit, juntament amb el seu antecessor en el càrrec, Ignacio González, que va dirigir les «campanyes paral·leles» que es van organitzar exclusivament per a Esperanza Aguirre a les eleccions autonòmiques de 2007 i 2011. També va destacar que no es movia res a la formació o a la Comunitat de Madrid sense que ho sabés Aguirre.

Granados va explicar que no va tenir cap poder en els anys en què va ser secretari general del PP de Madrid, ja que qui dirigia el partit era Ignacio González juntament amb el seu equip més proper, en el qual va situar Cifuentes, l'exconseller de Medi Ambient Borja Sarasola, el senador Jaime González Taboada i l'exdirectora de Comunicació d'Aguirre Isabel Gallego.

Davant preguntes del seu advocat, Granados va indicar al titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 que en les reunions d'estratègia de les campanyes electorals de 2007 i 2011 es va adonar que l'equip de González era el que controlava aquestes «campanyes paral·leles» i que dedueix que es finançaven de forma irregular, tot i que no va aportar cap prova perquè va dir que no posseeix cap document que ho acrediti.

La presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid es querellarà contra Granados després de les seves acusacions. Paral·lelament, el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maillo, va qualificar de «porqueria» les paraules de l'exsecretari general del PP de Madrid davant l'Audiència Nacional i va expressar el seu suport «i l'afecte» del partit a la dirigent madrilenya.

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, va demanar que la comissió d'investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP posi ja data a les compareixences de la presidenta de la Comunitat de Madrid i els seus antecessors en el càrrec Ignacio González i Esperanza Aguirre. Ciutadans va avançar que donarà suport a les sol·licituds de compareixença al Congrés de Cifuentes i dels seus antecessors.