Els advocats del menor de 14 anys amb discapacitat intel·lectual que va dir haver estat víctima de suposats abusos sexuals per part d'un altre de la mateixa edat i del germà d'aquest demanaran una ordre d'allunyament i el trasllat de centre educatiu de tots dos, segons va assegurar el lletrat Ignacio Francés, que està personat en nom de la família de la víctima en les diligències obertes per aquest cas.

Els fets es van produir a l'octubre de 2017 arran que professors d'un institut de la capital van intervenir per un altercat entre dos alumnes, un d'ells la víctima, que quan es va entrevistar amb la Direcció va dir que havia estat agredit sexualment mesos abans per un altre menor i un germà seu, d'onze anys quan van tenir lloc els fets, en unes instal·lacions alienes a l'institut, segons un atestat policial realitzat després que el centre informés del cas. Un altre company n'hauria estat testimoni.

La Fiscalia de Menors de Màlaga té obertes unes diligències d'investigació per esbrinar què va passar, com es van produir els fets i les persones que van participar en ells, tot després de rebre l'esmentat atestat policial.

A més, el Jutjat de Menors número 1 de Màlaga va obrir el 19 de gener unes diligències de reforma contra el company de la mateixa edat, que, segons el lletrat, va negar els fets a Comissaria i que aquests tinguessin lloc el passat any. Respecte a l'altre germà, l'advocat va dir que sol·licitarà un expedient de rehabilitació, ja que per l'edat és inimputable.