El PP va rebutjar a la Comissió de Cultura del Senat la moció que instava el Govern central a concretar una aportació econòmica de 500.000 euros en el Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de 2018 per al projecte que impulsa l'Ajuntament de Figueres de rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí.

La moció, presentada pel senador del PDeCat Joan Bagué, lamentava que aquests diners ja van estar compromesos en partides pressupostàries d'anys anteriors, però el Govern central ha anat descartant l'aportació en diferents períodes. «És un projecte estratègic que compleix més que mai la situació que el turisme cultural pot revertir en riquesa i producció d'activitat econòmica», va afegir.

No obstant això, la senadora del PP Marta Lucio va destacar que el 2017 sí hi havia partida econòmica per a la rehabilitació, però va ser l'Ajuntament de Figueres qui, «pel que fos», no va executar l'obra en termini establert i va demanar a més a la resta de grups que avalin l'elaboració dels Pressupostos de 2018 i «poder així treballar en aquestes qüestions».

Davant de la queixa del senador d'ERC Bernat Picornell que aquesta falta de finançament és «la història interminable» i del suport a la moció del senador socialista Antonio Lázaro Morales perquè «sense cultura no existeix ciència ni excel·lència», la senadora popular va respondre amb un atac els independentistes.

«Com és que havent realitzat una declaració d'independència i considerar-se un estat sobirà sol·liciten subvenció a un altre Estat, sabent que haurien de ser vostès els que es fessin càrrec de les seves institucions?», va assenyalar Lucio.