El president dels Estats Units, Donald Trump, va signar una ordre dirigida al fiscal general, Jeff Session, perquè es prohibeixin els dispositius que permeten modificar les armes de manera que disparin més bales en menys temps, com el que es va usar en la matança de Las Vegas. «He signat un memoràndum perquè el fiscal general proposi una regulació que prohibeixi tots els aparells que converteixen armes legals en armes automàtiques», va anunciar Trump durant la cerimònia de lliurament de la Medalla al Valor.

«Espero que aquestes regulacions estiguin a punt el més aviat possible», va afirmar el magnat novaiorquès parlant directament al cap del Departament de Justícia.

Els «bump-estocs», com es coneixen als Estats Units, permeten que armes normals disparin desenes de bales en un minut. L'arma utilitzada per Stephen Craig Paddock en el tiroteig que va tenir lloc el passat 1 d'octubre durant un concert a Las Vegas, el més letal dels últims temps, amb 58 morts, estava modificada. El debat sobre l'ús de les armes de foc al país s'ha reactivat arran del tiroteig protagonitzat el 14 de febrer en un institut de Parkland (Florida) pel jove de 19 anys Nikolas Cruz, en el qual van morir disset persones.