El Pazo de Meirás ha estat posat a la venda per un preu de 8 milions d'euros a la pàgina web de la immobiliària càntabra Mikeli, especialitzada en un catàleg de propietats de luxe com casalots, palauets i illes privades. L'aparició d'aquest anunci va provocar que la Diputació de la Corunya exigeixi a la Xunta que iniciï «de manera immediata» un expedient sancionador a la família del dictador Francisco Franco.

Al web de Mikeli es diu que ven «en exclusiva» el Pazo de Meirás, propietat que presenta sota la designació d'«immoble singular en venda a Sada» i entre les fotos amb les quals s'il·lustra la propietat hi ha també la capella i els jardins. També es poden contemplar vídeos, un que presenta l'estat actual de la propietat, subtitulat en anglès, i un altre en el qual es poden veure imatges del dictador.

L'anunci transcendeix una setmana després que es filtrés la intenció dels Franco de vendre la residència d'estiueig del dictador, transcorreguts menys de dos mesos de la mort de Carmen Franco Polo, l'única filla del dictador.

Davant aquesta actuació dels Franco, la vicepresidenta de la Diputació Provincial de la Corunya, Goretti Sanmartín, va urgir l'obertura d'un expedient sancionador perquè entén que la família Franco hauria d'haver avisat la Xunta dos mesos abans que pretenia vendre la propietat, «per decidir si exercia aquest dret de tempteig o no». «Han incomplert aquest termini que es marca la llei. Hem de tenir tolerància zero amb l'intent de vendre el Pazo», va afegir.