La Policia Nacional ha localitzat a la ciutat mexicana de Querétaro un estudiant valencià víctima d'un segrest virtual, a gairebé 700 quilòmetres dels seus falsos captors. Segons va informar la policia ahir en un comunicat, el jove va estar suposadament segrestat durant tres dies i va ser sotmès a una «gran pressió psicològica». Els estafadors van obligar-lo a apagar el mòbil contractat amb una línia espanyola i li van fer creure que estava vigilat a tot moment.

Per la seva banda, la germana de la víctima, que es trobava a Espanya, va ser extorquida mitjançant trucades telefòniques perquè lliurés als supòsits segrestadors 30.000 euros al país asteca. Després de diverses perquisicions, els agents van esbrinar que el número de telèfon que van usar els delinqüents ja havia usat la setmana passada en un altre segrest.

En aquest punt, la policia va contactar amb les autoritats mexicanes i van localitzar el ciutadà espanyol en un hostal de la ciutat de Querétaro. L'estudiant va quedar alliberat de la gran pressió psicològica a la qual hi havia estat sotmès i va descobrir que en realitat mai havia estat segrestat, informa el comunicat policial. La Policia Nacional ha dut a terme la investigacióen col·laboració amb la Conselleria d'Interior i la Unitat Especialitzada en el Combat al Segrest de la Fiscalia General de Justícia de l'Estat de Querétaro.