Corea del Nord va recaptar, durant el 2017, més de 200 milions de dòlars mitjançant transaccions de moneda digital, enmig de les sancions internacionals pels seus programes nuclears i de míssils, segons un informe d'una extreballadora de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA), Priscilla Moriuchi. Només l'any passat, Corea del Nord es va fer amb 11.000 bitcoins a través de la «mineria» electrònica, segons Moriuchi, directora de Recorded Future, un proveïdor de serveis a temps real contra amenaces informàtiques.

Si Corea del Nord, com es pensa, va monetitzar els bitcoins a mitjans de desembre, hauria obtingut fàcilment 210 milions de dòlars que servirien en part per contrarestar les sancions econòmiques i assegurar fons per reforçar el seu règim i programes nuclears i de míssils.

Paral·lelament, el Govern de Corea del Nord va titllar d'«absurda» l'acusació d'un grup d'experts de Nacions Unides sobre la vinculació entre el programa d'armes químiques del Govern del president sirià, Bashar al-Assad, i les autoritats nord-coreanes. «Com s'ha demostrat moltes vegades, Corea del Nord no té un historial de desenvolupar, produir o emmagatzemar armes químiques i s'oposa a les armes químiques en sí mateixes», van dir fonts oficials.

Segons un informe divulgat per The New York Times, Pyongyang hauria enviat subministraments a Síria que podrien haver facilitat la producció d'armes químiques posteriorment utilitzades en el marc de la guerra.