El president espanyol, Mariano Rajoy, va advertir ahir que no accepta lliçons del PSOE sobre l'estat del sistema de pensions quan va ser el partit que va deixar Espanya «a la vora de la fallida» i el rescat financer.

«Ara ens volen donar lliçons d'ocupació i pensions, no les accepto», va assenyalar en una intervenció davant càrrecs públics i militants a l'Escola d'Hivern del PP que se celebra a Tenerife.

Rajoy va recordar que quan el PP va arribar al poder es va comprometre a què Espanya no fos rescatada i que no s'abaixarien les pensions ni les ajudes a la desocupació, i enfront del PSOE, «que les va congelar», el govern de Mariano Rajoy les va apujar «una mica».

«M'agradaria (apujar-les) més, però necessitem seguir creant ocupació», va detallar, subratllant que «no es pot acceptar la demagògia» dels socialistes.

En la seva opinió, la creació d'ocupació és el que permet mantenir i millorar les pensions i els serveis públics i a Espanya, encara que l'atur «segueix sent molt alt», s'ha arribat al nivell més baix dels últims nou anys.

Rajoy va insistir a criticar «la demagògia del gratis total» del PSOE perquè a més «surt molt car», com es va demostrar durant la seva última etapa de govern, quan es van destruir 3,5 milions d'ocupacions i es van perdre 70.000 milions de recaptació, la qual cosa van pal·liar «endeutant-se i pujant fins a l'infinit el dèficit».

Tal com va assenyalar Mariano Rajoy s'ha recuperat el PIB previ a la crisi i la recaptació, més el 70% de l'ocupació perduda durant la crisi.