La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha culpat Rússia d'enverinar a un exespia i la seva filla. L'acusació ha arribat vuit dies després que els trobessin tirats en un banc al sud d'Anglaterra.

May ha dit al parlament aquest dilluns que Sergei Skripal i la seva filla Iúlia havien estat atacats amb un agent nerviós de "grau militar", d'un tipus que és sabut es desenvolupa a Rússia.

"El govern ha conclòs que és molt probable que Rússia sigui responsable", ha dit May. "O aquest ha sigut un acte directe de l'estat rus contra el nostre país, o el govern rus va perdre el control".

L'anunci de May es produeix menys d'una setmana abans que els russos concorrin a votar en unes eleccions que gairebé amb certesa donaran a Vladímir Putin un quart terme com a president. Quan se li va preguntar si el seu país era el culpable de l'enverinament, Putin va dir dilluns: "arribin al fons de les coses allà, després discutirem això".

Les dues víctimes de l'atac van ser trobades inconscients a Salisbury, al sud-oest de Londres, després d'entrar en contacte amb el que la policia més tard va identificar com un agent nerviós. Ells romanen a l'hospital. Un oficial de policia que va arribar a l'escena també va ser hospitalitzat en estat greu.