El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va acomiadar a última hora de divendres el subdirector de l'FBI, Andrew McCabe, -qui després de l'acomiadament de James Comey es va fer càrrec de l'agència- tan sols dos dies abans de la seva jubilació, amb la qual cosa no podrà obtenir la seva pensió completa.

D'acord amb la cadena nord-americana NBC, McCabe ja va dimitir com a subdirector al gener, però continuava sent un funcionari federal, de manera que planejava retirar-se aquest diumenge. El seu sobtat acomiadament aquest divendres posa en perill les seves possibilitats d'obtenir tota la pensió que li correspon després de més de 20 anys de servei. El subdirector ja havia estat atacat en diverses ocasions pel president nord-americà, Donald Trump, que el va acusar d'estar aprofitant-se dels recursos de l'agència federal. Al contrari que l'acomiadament de James Comey l'any passat, que va produir indignació a l'interior de l'FBI, la terminació sobtada del contracte de McCabe ha estat recomanada per la pròpia agència. El 50 aniversari de l'ara exsotsdirector és aquest diumenge, cosa que l'hauria fet apte per rebre el total de la seva pensió.

L'Oficina de Responsabilitat Professional de l'FBI va ser la que va proposar l'acomiadament, basant-se en els resultats d'una investigació duta a terme per l'inspector general del Departament de Justícia, encarregat d'analitzar la gestió per part de l'agència de l'escàndol dels correus electrònics de l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton.