El Govern de l'Equador va anunciar que ha suspès les comunicacions amb l'exterior del fundador de Wikileaks, Julian Assange, que fa gairebé sis anys que està reclòs a l'ambaixada a Londres, per violar l'acord amb el qual s'havia compromès a no fer declaracions que suposessin una ingerència en assumptes interns d'altres països. «El Govern de l'Equador va suspendre els sistemes que permeten Julian Assange comunicar-se amb l'exterior des de l'ambaixada equatoriana a Londres», va explicar el Ministeri d'Exteriors de la nació andina a través d'un comunicat.

El departament que dirigeix María Fernanda Espinosa va assenyalar que la mesura és una resposta «a l'incompliment per part d'Assange del compromís escrit que va assumir amb el Govern a finals de 2017, pel qual s'obligava a no emetre missatges que suposessin una ingerència en relació a altres estats».

La decisió es va produir un dia després que Assange intercanviés declaracions amb el secretari d'Estat d'Exteriors del Regne Unit, Alan Duncan. «És qüestió de temps que aquest cuc miserable surti de l'Ambaixada i es lliuri a la Justícia», va dir el funcionari britànic a la Cambra dels Comuns. El hacker va respondre a Twitter: «Millor ser un cuc, una saludable criatura que enforteix el sòl, que una serp».

El passat mes de novembre, Assange es va comprometre a «observar una conducta que sigui compatible amb la voluntat de l'Estat equatorià».