El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea va deixar en llibertat provisional sense fiança l'exinformàtic bancari Hervé Falciani -detingut dimecres a Madrid per una reclamació de les autoritats suïsses-, però amb mesures cautelars com la prohibició de sortir sense autorització de la localitat on resideix i que ha assenyalat com a residència el jutge. El magistrat també ha ordenat que la policia local vigili diàriament el seu domicili.

Així, el magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6 no va acceptar la petició de presó incondicional de la Fiscalia i va acordar imposar una sèrie de mesures cautelars. Es tracta de compareixences setmanals i prohibició d'abandonar el territori estatal amb la retirada de passaport, entre d'altres.

El portaveu del Ministeri de Justícia suís, Folco Galli, va confirmar que Hervé Falciani no servirà de «moneda de canvi» contra els separatistes catalans exiliats a Suïssa. Galli va reiterar que el govern suís no sap per què es va arrestar l'exbanquer i activista quan se'l buscava «des del 2009», i va afegir que, en tot cas, la cooperació judicial «està regida només pels tractats i la llei». Per això va afirmar que «no hi ha cap marge de valoració per no importa quin intercanvi» i va destacar que si es reuneixen les condicions per una extradició, «els estats han d'extradir» i que si no, «l'extradició no és possible».

Hores abans, l'advocat de l'enginyer informàtic, Manuel Ollé, va dir al jutge que esperava que el seu defensat «no sigui una moneda de canvi» per Marta Rovira o Anna Gabriel, ambdues fugides a Suïssa i processades en la causa contra el procés independentista a Catalunya per rebel·lió i desobediència, respectivament. Segons va explicar Ollé després de la vista, això és el que va exposar davant el magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6 després de pronunciar els seus arguments jurídics en contra de l'extradició.