La policia alemanya ha donat per acabada la recerca de sospitosos addicionals relacionats amb l'atropellament massiu d'aquesta dissabte al casc vell de la ciutat alemanya de Münster que ha deixat dues persones mortes i diversos ferits.

El responsable de l'atropellament seria un ciutadà alemany amb antecedents psiquiàtrics, per la qual cosa les autoritats haurien descartat el mòbil terrorista, segons ha informat el diari Süddeutschen Zeitung.

"No hi ha proves d'antecedents terroristes. El presumpte autor seria un alemany identificat com Jens R., nascut en 1969 i amb antecedents psiquiàtrics en 2014 i 2016", ha informat el diari a la seva pàgina web.

La Policia havia informat en un primer moment al Rheinische Post que el conductor del vehicle, una furgoneta segons les primeres indagacions, s'havia tret la vida, possiblement d'un tret.

El ministeri de l'Interior alemany ha confirmat la mort de 2 persones i sis ferits crítics. Diversos mitjans parlen d'una xifra d'entre 30 i 50 persones ferides de diferent consideració.

Segons la policia, el responsable de l'atropellament ha emprat una furgoneta per atropellar als transeünts i comensals en els voltants del restaurant Kiepenkerl, un lloc popular entre els locals i turistes al centre del nucli antic de la ciutat de 310.000 habitants a l'estat de Renània del Nord-Westfàlia.

Es donava la circumstància que a la ciutat estava prevista una manifestació de protesta a favor de la població kurda, el que va motivar que bona part del desplegament dedicat a observar els manifestants es personés ràpidament al lloc del succés.

Un any després de l'atac a Estocolm

Aquest incident ha ocorregut un any després de l'atac d'un camió a Estocolm que va matar cinc persones, i evoca a l'atemptat perpetrat al desembre de 2016 a Berlín, en el qual dotze persones van perdre la vida en un mercat ambulant nadalenc atropellades per un camió.

Les reaccions de condolences ja han començat en el Govern alemany. "Estic commocionat per les notícies de Münster", ha lamentat Andrea Nahles, líder parlamentària del Partit Socialdemòcrata, soci menor de la coalició governant de la canceller Angela Merkel.

"Els meus pensaments estan amb les víctimes i els seus familiars", ha agregat. "Espero que les nostres autoritats puguin aclarir ràpidament els antecedents d'aquest incident i desitjar a les forces locals molta força per al seu treball".

"Notícies horribles des de Münster", ha lamentat per la seva banda la portaveu del Govern alemany Ulrike Demmer en Twitter, mentre que la ministra de Justícia, Katarina Barley, ha agraït la seva tasca als serveis d'emergència i ha demanat fer tot el possible per descobrir què va ser el que va conduir a l'incident.

Münster és una de les ciutats universitàries més importants d'Alemanya, amb més de 50.000 estudiants, i compta amb un pintoresc centre de la ciutat amb nombrosos bars, restaurants i institucions culturals.