L'agent nerviós que va deixar inconscients l'exespia rus Sergei Skripal i la seva filla, Iúlia, estava «en forma líquida» en el moment de l'enverinament i es tractava únicament d'«una quantitat molt petita», segons el Departament de Medi Ambient del Govern de Regne Unit. Els Skripal van ser trobats el 4 de març en un banc de la ciutat anglesa de Salisbury, víctimes d'un aparent atac del qual Londres ha responsabilitzat directament Moscou. La substància ha estat identificada per les autoritats britàniques com l'agent Novichok, de fabricació soviètica.

El Departament de Medi Ambient considera que almenys nou llocs han pogut estar subjectes a la contaminació d'aquesta substància, entre ells els bars pels quals van passar prèviament els Skripal o centres d'ambulàncies i policia. La major concentració, però, ha estat localitzada a la casa del doble agent.

Els experts van advertir que l'agent nerviós no s'evapora o desapareix amb el temps, fet pel qual és necessari netejar a fons els llocs contaminats amb químics càustics. El Govern calcula que aquests treballs es prolongaran encara durant diversos mesos i costaran milions de lliures.

Aquestes tasques, a les que sumaran gairebé 200 militars, començaran en els propers dies als llocs públics i, d'aquesta manera, es retiraran l'herba o les pedres dels voltants del lloc on van ser trobats Sergei Skripal i la seva filla, prop d'un centre comercial.

Les autoritats ja han descartat qualsevol possible contaminació en un cementiri de Londres que va arribar a ser considerat el desè enclavament sospitós i que finalment ha pogut reobrir les seves portes. En aquest cementiri estan les restes de la dona de Skripal.