Almenys nou persones van morir i 17 van quedar ferides com a conseqüència d´un atropellament múltiple a la ciutat canadenca de Toronto. El conductor de la furgoneta que va atropellar els vianants va ser detingut, però a l´hora de tancar l´edició es desconeixien la naturalesa de l'incident i les motivacions de l'autor.

Un testimoni presencial va explicar que havia pogut veure almenys dos cossos sense vida al lloc de l'incident i l'Hospital Sunnybrook va confirmar l'ingrés de diverses persones a través d'un comunicat. «Després d'un incident en el qual una furgoneta ha impactat contra diversos vianants a la zona de Yonge i Finch, l'Hospital Sunnybrook ha rebut diversos pacients d'aquest lloc en el seu centre de traumatologia», va explicar l'hospital, que va ser tancat per «precaució» i es van establir controls en els seus accessos.

La Policia va ser avisada cap a dos quarts de dues de la tarda hora local per una «col·lisió» en una important intersecció del nord de Toronto. Una furgoneta va pujar a la concorreguda vorera i va atropellar diversos vianants, va explicar una portaveu de la Policia de Toronto, Meaghan Gray.

Segons la televisió pública canadenca, el conductor inicialment va fugir, però la policia va anunciar poc després la seva detenció. Fins que va ser capturat, les forces de seguretat van desplegar un cordó de seguretat i van demanar a la població que evités la zona.

Un testimoni presencial identificat com Ali va assegurar en declaracions a CNN que el conductor semblava dirigir-se intencionadament cap a la gent. «Aquesta persona ho ha fet de forma intencionada», va assegurar.

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va expressar el seu condol a les víctimes. «Els nostres cors estan amb tots els afectats», va assegurar, així com va demanar prudència fins que es conegués més informació sobre l´atropellament.