La dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, després de més d'un mes de contínua polèmica, va provocar una allau de reaccions de tots els partits polítics, que van criticar que la renúncia hagi tardat tant de temps a produir-se.

mariano rajoy

«Cifuentes ha fet el que havia de fer»

El president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar que Cristina Cifuentes ha fet «el que havia de fer» perquè era «obligada» la seva dimissió en l'actual situació. Dit això, va asse-nyalar que ara el PP «obre una nova etapa» a Madrid. «Hem sentit les seves explicacions, ella té dret a donar-les però el Partit Popular a partir d'ara obre una nova etapa a la Comunitat de Madrid i espero que aquestes coses no tornin a produir-se mai», va assenyalar el president del Govern i del PP.

albert rivera

«Ja no donarem suport a Gabilondo»

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que la dimissió de Cristina Cifuentes i la seva substitució per un «candidat net» del PP al capdavant del Govern autonòmic suposen un canvi d'escenari que ja no justifica que el partit taronja doni suport a l'elecció del socialista Ángel Gabilondo. Segons va assenyalar, a Ciutadans estan «satisfets» per la dimissió, «encara que arribi tard i malament». En aquest sentit, va lamentar que s'hagi hagut d'esperar més de 30 dies des que es va publicar que la presidenta madrilenya podria tenir un màster falsificat de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC), mentre ella es defensava amb «mentides evidents i flagrants».

ángel gabilondo

«Estic disposat, el partit ha de parlar»

El portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, va assenyalar que estaria disposat a ser candidat per ser investit com a president de la Comunitat. «En general no faig postulacions personals, el que faig és mostrar la meva disposició i el grup dirà si soc el candidat més adequat per a aquesta propera investidura. Jo hi estic disposat si el meu grup hi està disposat i, amb els altres, buscaria una alternativa raonable per a un Madrid serè», va asseverar Gabilondo.

pablo iglesias

«El que hem vist avui és foc amic»

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar que encara que Cristina Cifuentes hauria d'haver dimitit des de fa temps pel cas Lezo o el cas del seu màster a la Universidad Rey Juan Carlos, no calia «destruir sense escrúpols un ésser humà» com segons el seu parer ha fet el PP, amb les seves «clavegueres mafioses i els seus sicaris». «El que hem vist avui és foc amic. Les màfies del PP han eliminat Cifuentes».