José Enrique Abuín Gey, conegut com El Chicle, va acceptar per primera vegada prestar declaració davant del jutge que instrueix la causa per la mort de Diana Quer i ho va fer per «canviar la seva versió» i admetre que «va estrangular» la jove madrilenya, encara que, va explicar, ho va fer «involuntàriament». A més, va exonerar la seva dona, inicialment també investigada en la causa.

Així ho va explicar davant els mitjans Ricardo Pérez Lama, representant de l'acusació en el cas i que va acudir, juntament amb la resta de les parts, fins als Jutjats de Ribeira, convocats pel magistrat Félix Isaac Anido per informar-los que el procediment serà jutjat per un jurat popular i concretar les imputacions.

A la sessió hi va assistir també el pare de la víctima, Juan Carlos Quer, que va poder entrar a la vista de concreció d'imputacions. En aquesta sessió es van demanar noves diligències i l'advocada defensora d'El Chicle va sol·licitar la seva declaració davant del jutge, quelcom que es va produir a continuació.

El magistrat titular del número 1 va fer abundants preguntes a José Enrique Abuín, que també va ser interrogat per les altres parts personades i que no es va acollir en cap moment al seu dret a mantenir-se en silenci. Ricardo Pérez Lama va assegurar que la de l'acusat va ser una «declaració absolutament contradictòria i contrària» a l'única oficial fins al moment, la que va fer davant la Guàrdia Civil i en què va dir que va atropellar accidentalment la jove.

Visiblement emocionat, Juan Carlos Quer va assegurar a la sortida que l'assassí de la seva filla «no ha estat capaç d'aguantar-me la mirada».