Kabul va viure ahir una jornada negra amb tres atemptats de l'Estat Islàmic i un terratrèmol en només quatre hores. Així, dos comandaments de l'Estat Islàmic de Khorasan (ISK) van tornar a colpejar el centre de Kabul, dies després de l'última massacre a la capital duta a terme pel grup terrorista, que va deixar més de 20 morts. Els tres atemptats consecutius van causar escenes de pànic entre els civils que es van reforçar quan, enmig dels atacs, es va produir un intens terratrèmol que va fer tremolar gran part de l'Afganistan durant gairebé mig minut.

La policia afganesa, que en aquesta ocasió va aconseguir evitar una nova massacre dels gihadistes, va assegurar que almenys quatre agents van morir i fins a una desena de civils i policies van resultar ferits.

Quan la capital afganesa creia finalitzada la cadena d'atemptats, els edificis van començar a tremolar. Durant els primers segons molts dels civils van pensar que es tractava d'una altra gran explosió. Però els tremolors van continuar mentre dotzenes de persones sortien de les seves cases, botigues i oficines per escapar del terratrèmol de 6,2 graus a l'escala de Richter que va sacsejar el país.