El lletrat de la víctima de La Manada va presentar la setmana passada una denúncia al Jutjat número 30 de Madrid pels delictes d'amenaces i contra la intimitat que presumptament ha patit la jove després de publicar-se les seves dades personals a Internet. La filtració de les seves dades es va produir després que la sentència distribuïda des de l'Audiència de Navarra inclogués en els marges de les pàgines un Codi Segur de Verificació (CSV) que, introduït en un determinat web de l'Administració foral, donava accés a la identitat de la víctima.

D'aquesta manera, les dades de la jove que va denunciar La Manada van ser publicades en alguns fòrums d'Internet. Per aquest motiu, l'advocat de la víctima va presentar una denúncia per delictes d'amenaces i contra la intimitat, denúncia que podria ampliar-se en els propers dies. A més, la filtració d'aquestes dades ha obligat el Govern de Navarra a bloquejar, a petició del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, l'accés a totes les sentències a través de CSV mentre es busca una solució a aquesta situació.

Per part seva, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va reconèixer que cal canviar «normes, regles i cultura» després que ha passat amb el cas de La Manada. «Algunes sentències posen de manifest que queda molt per fer», va afegir.

Preguntat per la portaveu parlamentària d'Units Podem, Irene Montero, sobre les mesures que pensa desenvolupar per garantir la perspectiva de gènere a la Justícia, el ministre va assegurar que el seu departament està posant en marxa mesures perquè «la necessària visió de gènere» estigui present «a totes les polítiques públiques».

Catalá va destacar que Espanya es troba en un moment de «transformació social», però va assenyalar que «és necessari canviar» lleis per adaptar-les a la realitat social, així com «comportaments, cultura i ètica» en l'aplicació de les regles.