El Jutjat d'Instrucció Número 1 de Puerto de la Cruz està investigant un presumpte cas de violació a una jove de Tenerife de 19 anys per part de tres homes de nacionalitat senegalesa, un dels quals va ser detingut acusat d'un presumpte delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, i s'està treballant per a l'arrest dels altres dos.

Els fets van tenir lloc la nit del dissabte 7 d'abril, quan la jove va sortir amb un grup d'amics a una coneguda discoteca de Puerto de la Cruz i va acabar al matí següent caminant pels carrers de la localitat de La Laguna desorientada i amb la sensació de tenir un gran buit a la seva memòria, que l'havien drogat en contra de la seva voluntat i que l'havien agredit sexualment tres homes.

La jove va ser atesa a l'Hospital Universitari de Canàries (HUC), que va posar en marxa el protocol davant de possibles abusos sexuals i va avisar el servei d'emergències 112. Ella va denunciar després davant la Policia Nacional que l'havien violat i el cas va passar primer al Jutjat de Guàrdia de La Laguna.