Emergència per ebola a Palma. L'aparició d'un pot de tipus clínic amb sang al seu interior i l'etiqueta Filioviriade Ebola Virus ARN al vestíbul del número 96 del carrer Arxiduc Lluís Salvador de Palma va activar la nit de divendres a les 20.00 hores el protocol d'emergències per Ebola.

Dues dotacions del 112, amb vestits aïllants, acompanyades d'agents de la Policia Nacional, es van presentar al domicili i van retirar l'envàs, que immediatament va ser traslladat a l'hospital de Son Espases i aïllat seguint el procediment a menys 80 graus sota zero, a la espera d'anàlisi.

La sang serà remesa a l'Institut Carlos III de Madrid perquè es procedeixi al seu estudi, van informar fonts sanitàries. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha estat informada de tota l'operació d'emergències.

Els veïns de l'immoble que es trobaven a l'exterior no havien pogut tornar a casa seva, a l'espera que es desinfectés la zona i quedés fora de perill.

Una veïna de l'immoble va trobar cap a les 20.00 hores el pot, que es trobava precintat, i va donar avís immediatament als serveis sanitaris, que van activar el protocol i van impedir tant l'entrada com la sortida als veïns del pis.

Ahir a la nit una desena de residents esperaven per poder tornar a casa, lamentant la manca d'informació, així com la llarga espera -de més de quatre hores- i confiaven que es tractés d'una broma.

La malaltia per virus de l'ebola pot contreure mitjançant el contacte amb la sang o fluids corporals d'animals infectats. No s'ha documentat la transmissió aèria en l'entorn natural.