L'organització no governamental Human Rights Watch (HRW) va destacar que Corea del Nord no ha registrat una millora en la situació dels Drets Humans malgrat l'obertura política i diplomàtica i ha reclamat que la cimera que se celebrarà el 12 de juny a Singapur entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder del país asiàtic, Kim Jong-un, tracti aquesta situació.

«Davant la proximitat de la cimera entre Kim i Trump a Singapur, el món ha de demanar millores en lloc d'ignorar la mala situació de Drets Humans que pateixen 25 milions de persones a Corea del Nord», va dir el director de HRW per a Àsia, Brad Adams. «Promoure els Drets Humans a Corea del Nord ha de ser un aspecte fonamental de la cimera de Singapur o de qualsevol altra interacció diplomàtica», va assenyalar. HRW va recordar que «el Govern de Corea del Nord limita greument la llibertat d'expressió, assemblea, associació i religió».

La cimera de Singapur el president dels Estats Units i el líder de Corea del Nord tindrà lloc a l'Hotel Capella. «Donem les gràcies als amfitrions de Singapur per la seva hospitalitat», va assegurar la secretària de premsa de la Presidència dels Estats Units a través d'un missatge de Twitter.