El dia 12 de desembre de 2016 farà 25 anys que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de creació de la Universitat de Girona, i per a celebrar els 25 anys de la creació de la universitat s´ha organitzat un seguit d'actes. El primer de tots arribarà a les 12 del migdia, quan les campanes de la ciuat repicaran per commemorar l'efemèride.

A partir de les 4 de la tarda, la plaça Sant Domènec, on hi ha el rectorat de la UdG, es convertirà en el principal escenari de la celebració. De quatre a cinc actuarà, la Colla Castellera Xoriguers de la UdG, després arribarà el torn de l'equip de rugbi Aligots.

L'inici institucional de de la festa arribarà a les sis de la tarda en un acte que comptarà amb la presència dels exrectors, dels expresidents del Consell Social i dels membres de la Comissió Gestora de la UdG.

Després de presentar una samarreta commemorativa, i el Cor de la UdG se s'unirà a la celebració interpretant Imagine (de John Lennon) i Le métèque (Georges Moustaki).

Per a commemorar una data tan assenyalada a partir de les 19h es podrà seguir en directe com Cocktail Time prepara el còctel UdG. Un còctel inspirat en les experiències viscudes per tots i cadascun dels actors de la Universitat i creat per a l'ocasió. El còctel també es podrà degustar.

En el final de festa la música tornarà a ser protagonista. De nou a deu del vespre actuarà el DJ Sonoacció, i després arribarà el torn de l'Orquestra Maribel.

Durant tot el dia estarà disponible un espai mur testimonial i es promourà l'etiqueta selfie #UdG25anys