Enguany se celebren els 50 anys de l’Aeroport Girona-Costa Brava, mig segle d’història que és també una part de la història del sector turístic de les comarques de Girona; 50 anys d’evolució de la mobilitat en el conjunt de la regió euromediterrània, i cinc dècades d’història en la dinamització econòmica de molts sectors productius i de serveis al seu entorn.

En aquesta evolució és innegable que l’aeroport ha tingut un impacte positiu i estem segurs també que el seguirà tenint en el futur. Aquesta trajectòria d’activitat i de dinamització ha anat generant companys de viatge, enguany també és el 10è aniversari de la CIM la Selva, la plataforma logística que no en va va cercar per la seva implantació la proximitat amb l’aeroport.

En els temps actuals, les infraestructures tenen sentit quan aporten valor al territori i a la gent del seu entorn, al mateix temps, cal cercar el seu desenvolupament amb una visió que permeti la complementarietat i la potenciació d’aquestes.

Avui l’aeroport és una història d’èxit, així com ho és la CIM la Selva, amb una ocupació al 100% de tota la seva superfície logística i amb un parc aeroportuari, avui amb una forta presència d’empreses de serveis i amb un desenvolupament futur que, en l’actual context econòmic d’una moderada recuperació econòmica, va fent el compte enrere per al seu desenvolupament definitiu.

Hub d’infraestructures que actua de dinamitzador social i econòmic

La logística de persones i de mercaderies es troben en un hub d’infraestructures: Aeroport de Girona i CIM la Selva al servei del desenvolupament econòmic, la qualitat de vida i la sostenibilitat de l’entorn; i que està situada entre els municipis de Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva, al punt de confluència entre el corredor mediterrani (AP-7 i A-7) i l'eix transversal (C-25) i al costat de l'Aeroport de Girona-Costa Brava.

Disposa de 22,5 hectàrees brutes de superfície i està formada per una zona logística amb control d’accessos i una zona de serveis destinada a Parc Aeroportuari i Logístic, on s’ubiquen empreses que donen servei tant a l’Aeroport de Girona com a la zona logística.

La seva aposta pel respecte al medi i l’entorn natural i per la necessitat d’actuar amb RSC es veu clarament en iniciatives com la d’ubicar una instal·lació fotovoltaica sobre la nau modular; disposar d’un enllumenat públic basat completament en tecnologia LED; o en tenir en funcionament una depuradora pròpia per tractar totes les seves aigües; i en contractar diferents serveis professionals a les fundacions Margarida Xirgu i DRISA, totes dues del tercer sector, per citar alguns exemples. A més a més, actualment acull més de 20 empreses que generen uns 450 llocs de treball directes, i contribueixen activament a dinamitzar l’economia i la societat gironina i catalana.

Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (CIMALSA)