Alimentació i hostaleria
diaridegirona.cat >Alimentació i hostaleria>

Les garnatxes casolanes centraran la 3a Jornada del Vi Dolç Empordà

Les garnatxes casolanes centraran la 3a Jornada del Vi Dolç Empordà

Sessions de maridatge i una fira de venda i degustació ompliran la Rambla de Figueres aquest dissabte

02-05-2017TuentiMeneame
La jornada comptarà amb sessions de maridatge.
La jornada comptarà amb sessions de maridatge.

DDG | FIGUERES Tot a punt per a la tercera edició de la Jornada Vi Dolç Empordà, que se celebrarà el proper dissabte 6 de maig. Es tracta d’una proposta monogràfica dedicada als seus genuïns i pretigiosos vins dolços, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà

La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i l’acte de lliurament dels guardons del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, la novetat d’aquesta edició. Amb aquesta iniciativa, la DO Empordà pretén reivindicar aquests genuïns i prestigiosos vins empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure el seu consum.

La jornada proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.

La jornada inclou tres sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d’uns 45 minuts de durada, tindran lloc a la Rambla de Figueres. A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb tres tapes. Els maridatges han estat elaborats per la sommelier Clara Antúnez, que també dirigirà les sessions. Els participants tastaran moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell Girona Excel·lent i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.

Fira a la Rambla
Una altra de les activitats destacades del Vi Dolç Empordà és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les cinc de la tarda a les nou del vespre, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran degustar els vins dolços d’una desena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes.

Una de les novetats que acull la jornada és l’acte de lliurament dels guardons del 1r Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà i que té com a objeciu fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes.

La prèvia
La jornada dedicada al vi dolç va tindre el seu primer tastet ahir amb les demostracions en directe dels còctels elaborats amb vi dolç a càrrec del bartender gironí Gerard Ruiz (Cocktail Time).