Els rovellons es poden utilitzar en una àmplia gamma de plats i són vàlids per a qualsevol època de l'any. Ara t'ensenyem com conservar rovellons per utilitzar-los fora de temporada.

Hi ha diferents tècniques per conservar bolets. Per a conservar rovellons ens hem decantat per a la bullició i la conserva dins de pots de vidre. Per a fer-ho, necessitarem oli, dues cabeces d'alls, pebre, sal, aigua i llorer.

El primer pas serà tallar a troços els rovellons. Hi ha qui només utilitza el barrer. Es posen a bullir en una olla plena d'aigua i sal, i al cap d'uns minuts es retiren i es refreden. Aleshores, es posen dins d'un o diversos pots de vidre, als quals afegirem també una mica de llorer, pebre, all i aigua.

És important, per últim, acabar d'omplir els pots amb aigua de la que hem fet servir per bullir els rovellons, i seguidament, una vegada tancats, fer-los bullir al bany maria perquè quedin tancats al buit i es conservin durant més temps. Aquest provés sol durar uns 15 minuts i l'aigua emprada ha de ser nova.